ontstaan van natuursteenMarmer, graniet en kalksteen worden rechtstreeks in de grond in de natuur gevonden. Na water en zand en kiezels is natuursteen zo ongeveer het meest gevonden materiaal op aarde. Niet alle natuursteen is geschikt voor delving en elke toepassing. Bij Lamers Natuursteen Industrie in Almelo werken ze er elke dag mee en kunnen ze u laten zien waar welke steen geschiktvoor is. Een klein gedeelte van alle vindbare natuursteen is goed genoeg om bij u thuis een functie te vervullen als natuurstenen aanrechtblad, natuursteen vloer of in de badkamer als wandbekleding of natuurstenen badomranding.

Gevormd vanuit het magma van de aarde

Natuursteen wordt nog steeds gevormd in de diepte van de aarde vanuit het magma en komt dan tevoorschijn als graniet. Het verweert nog steeds en dan wordt er kalksteen gevormd. En er vinden nog steeds veranderingen plaats onder invloed van druk en temperatuur waardoor er marmers en gneizen ontstaan.

Elke steen heeft een andere verschijningsvorm

Granieten zien er heel anders uit dan marmers of kalksteen. Over splijtstenen die hun uiterlijk ontlenen aan het feit dat ze gekloofd zijn tijdens de winning hebben we het dan nog helemaal maar niet. Er zijn 4000 soorten steen wereldwijd in gebruik in een classificatie van zeker 30 verschillende soorten. Dat hoeft u allemaal niet te weten dat regelt Natuursteenbedrijf Lamers uit Almelo voor u.

Natuursteen Oppervlakte bewerkingen

Behalve dat natuursteen vele verschijningsvormen heeft, worden er door de mens ook nog een flink aantal oppervlaktebewerkingen toegepast. Oppervlaktebewerkingen die allemaal nog eens sterk van invloed zijn op de kleur, de lichtbreking en de glans die de steen kan vertonen in een toepassing als natuursteen aanrechtblad, natuursteen badkameromranding, natuursteenvloer en natuursteen tuinvloer. Lamers Almelo kan u dat allemaal laten zien en u daarover informeren.

Menu