Tegels

Tegels 2017-10-23T08:57:46+00:00

Natuursteen Tegels zijn er in vele maten en soorten

tegels natuursteenNatuursteen tegels zijn er in vele maten en soorten te verkrijgen. Het bekendste formaat is de vierkante tegel die in de regel in de maat 40 bij 40 cm en zelfs 50 bij 50 cm te verkrijgen is. Dat is een standaard maat waarbij alle tegels op dikte gefreesd zijn en precies gelijk zijn aan elkaar. Dat laatste op dikte gefreesd noemen we gekalibreerd. Vooral als er gelijmd moet worden is dit een tegel type die de voorkeur verdient.

Andere steensoorten worden vaak verwerkt als banen vrije lengte, waarbij de verschillende stroken natuursteen wel een vaste breedte hebben, maar verschillend van lengte zijn.

Bij Lamers kunt u precies navragen in welke hoedanigheid het materiaal beschikbaar is en hoe het verwerkt kan en moet worden.

Steensoorten Tegels

Marmer en kalksteen zijn de materialen die het meest worden toegepast. Daaronder vallen de traditionele Belgische Hardsteen in grijze kleuren, de witte marmers uit Italië of Griekenland of Turkije. De meer geel en crème gekleurde kalksteen soorten uit Duitsland Frankrijk of Italië. Marmers zijn herkenbaar aan hun wat wittige kristal structuur. Terwijl men in kalksteen soorten vaak allerlei aders en andere kleurtinten kan herkennen

Granieten zijn herkenbaar aan hun wat meer korrelige structuur. Afhankelijk van de soort kunnen ze zeer slijtvast zijn en bestand tegen een aanzienlijke belasting in het gebruik.

Deze splijtmaterialen zijn herkenbaar aan hun wat gebobbelde oppervlak dat voortkomt uit het ontstaan van het materiaal. Waarin door kloven en splijten de steensoort in de groeve wordt afgewonnen. Deze materialen behoren tot de meest slijtvaste en belastbare soorten die de natuursteenbranche kent.

Het juiste natuursteen materiaal voor de juiste toepassing uit zoeken vraagt enorm veel deskundigheid en vakkennis.

Met Lamers Natuursteen heeft u een partner gevonden die u kan ondersteunen in het maken van de juiste keuzes.