Tuinen en Terrassen van Lamers Natuursteen Almelo

Terassen

Dorpels van natuursteen zijn functioneel en zowel binnen als buiten toe Natuursteen in de tuin en op het terras een combinatie waar weinig tegen op kan. Van oudsher vinden we natuursteen in de tuin terug als voetpad, terras, rotspartij, gestapelde muur en vijveromranding. Het combineert natuurlijk uitstekend met gras en planten domweg omdat het zelf natuur is. Natuursteen is tijdloos en er zijn prachtige combinaties te maken in combinatie met het woonhuis. Daar is vaak op allerlei plekken ook natuursteen verwerkt. Vooral hardsteen zien we veel terug in woonhuizen als dorpel, als muur afdekking, als pilaster, als brievenbus, als deuromlijsting, vijveromranding en natuurlijk ook als terras.

Een natuursteen toepassing is tijdloos en voor altijd

Bij Lamers natuursteen Almelo kunt u in de buitenopstelling bij de showroom een groot aantal natuursteentoepassingen zien. Daarmee krijgt u een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is. Uiteraard hoort u ook wat het kost als u het bij u thuis ook zo zou willen toepassen. Die kosten zullen u best mee vallen als u bedenkt dat u het nooit meer hoeft te vervangen.

Natuursteen is niet zo mode gevoelig

Natuursteen in tuinen en op terrassen is vaak van een tijdloze toepassing die u voor altijd aanbrengt. In tegenstelling tot gemaakte producten is natuursteen niet aan mode onderhevig. Alle gewassen grind tegels worden nu verwijderd. Had men natuursteen genomen dan lag het er nu nog als terras. Kijk maar in alle oude binnensteden, die hardsteen ligt daar al honderden jaren. In Nederland wordt het meer en meer gebruikelijk om natuursteen toe te passen. Dat was met onze relatieve onbekendheid met het materiaal natuursteen niet zo voor de hand liggend. Die toepassing komt ook in beeld, omdat meer en meer gemeentes hun binnensteden met natuursteen gaan beleggen. In die binnensteden zie je hoe fraai, duurzaam en tijdloos het materiaal natuursteen feitelijk is. En dat kan natuurlijk ook bij u thuis buiten rond het huis worden toegepast.

Hardsteen, splijtsteen, graniet keitjes het komt allemaal in aanmerking

De toepassing van natuursteen in de tuin moet wel aan de voorwaarden voldoen dat het geschikt is voor die buitentoepassing. Dus geen hoogglans dat is veel te glad, maar geborsteld-, gevlamd-, en ruw gemaakt natuursteen komen in aanmerking. Splijtsteen is van zichzelf al ruw van oppervlak doordat het materiaal tijdens het winnen van elkaar afgespleten is. Een andere eis is uiteraard vorstbestendigheid. Bij Lamers Natuursteen Almelo kunt u advies inwinnen over wat er bij u toegepast kan worden in de tuin.

Zwerfkeien in diverse maten zijn ook leverbaar

Ook zwerfkeien zijn in allerlei materiaal soorten leverbaar en worden door ons geplaatst daar waar we erbij kunnen en dat is op meer plaatsen dan u denkt. Informeer er naar bij Lamers Natuursteen Almelo en wij maken u precies duidelijk wat er wel en niet kan en wat het allemaal kost.

Menu