Natuursteen vloeren

Natuursteen vloer

Natuursteen heeft de eigenschap dat het mooi oud kan worden. Zelfs in gangen uit de 17e eeuw vindt u nog de steen die er in het begin is ingelegd. Kom daar eens om bij andere materialen na zoveel tijd. Natuursteen is tijdloos en raakt eigenlijk niet uit de mode. Natuursteen is er voor vloeren beschikbaar in een oneindig aantal toepassingen, kleuren, oppervlakte bewerkingen en formaten.

Marmer en kalksteen vloeren

Marmer en kalksteen zijn de materialen die het meest worden toegepast. Daaronder vallen de traditionele Belgische Hardsteen in grijze kleuren, de witte marmers uit Italië of Griekenland of Turkije. De meer geel en crème gekleurde kalksteen soorten uit Duitsland Frankrijk of Italië. Marmers zijn herkenbaar aan hun wat wittige kristal structuur. Terwijl men in kalksteen soorten vaak allerlei aders en andere kleurtinten kan herkennen

Granieten, Leisteen en Kwartsiet vloeren

Granieten zijn herkenbaar aan hun wat meer korrelige structuur. Afhankelijk van de soort kunnen ze zeer slijtvast zijn en bestand tegen een aanzienlijke belasting in het gebruik.

Deze splijtmaterialen zijn herkenbaar aan hun wat gebobbelde oppervlak dat voortkomt uit het ontstaan van het materiaal. Waarin door kloven en splijten de steensoort in de groeve wordt afgewonnen. Deze materialen behoren tot de meest slijtvaste en belastbare soorten die de natuursteenbranche kent.
Het juiste natuursteen materiaal voor de juiste toepassing uit zoeken vraagt enorm veel deskundigheid en vakkennis.

Met Lamers Natuursteen heeft u een partner gevonden die u kan ondersteunen in het maken van de juiste keuzes.

Menu