Aanrechtblad / Keukenblad

//Aanrechtblad / Keukenblad
Aanrechtblad / Keukenblad 2018-01-17T12:34:40+00:00

Aanrechtblad / Keukenblad

Als aanrechtblad worden uiteenlopende natuursteensoorten en ook composiet materialen gebruikt. Allemaal met andere eigenschappen en gebruikskwaliteiten.

Graniet is zuurbestendig

Een groot aantal voornamelijk de granietachtigen zijn uitstekend bestand tegen zure stoffen en andere kleurstoffen die in etenswaren voorkomen. Anderen soorten vereisen een oppervlakte bescherming, die periodiek onderhouden moet worden. Veel soorten zijn bestand tegen hete pannen, terwijl andere soorten dat minder goed verdragen. Kortom heel wat keuzes die er gemaakt moeten worden.

Lamers Almelo komt altijd met een maatwerkadvies

Het vereist altijd een maatwerk advies om tot de juiste keuze te komen die past bij uw gebruik. Lamers Almelo kan per steensoort aangeven wat er wel en niet van verwacht mag worden. Dan kunt u bepalen of het voor uw gebruik de juiste oplossing is. Want de juiste steen in de juiste kleur, voor de juiste toepassing daar gaat het uiteindelijk om.

Met Lamers Natuursteen heeft u een partner gevonden die u kan ondersteunen in het maken van de juiste keuzes.

Hardsteen keukenwerkbladen

Blauwe Hardsteen is opnieuw in de mode gekomen in onze keukens. We hebben nog mooie herinneringen aan de grote bakken in massieve hardsteen onder de waterpompen van onze voorouders. De nostalgie naar de goede oude tijd, naar vroeger ligt waarschijnlijk aan de basis van deze herlevende interesse ten grondslag.

Zure vloeistoffen kunnen de decoratieve laag van de steen een lichtere kleur geven, dat is vaak een onaangename verrassing. Hoe kunnen oude werkbladen dan zo mooi gebleven zijn. Het karakteristieke patina is ze eenvoudigweg door de jaren heen bezorgd en dat kost tijd. Die afwezigheid van patina kan gecompenseerd worden met een beschermings- handeling door een steenhouwer. Een handeling die af en toe hernieuwd zal moeten worden.
Gewone afwasproducten om uw blad schoon te houden volstaan voor dagelijks onderhoud.

Met Lamers Natuursteen heeft u een partner gevonden die u kan ondersteunen in het maken van de juiste keuzes.